5 Aralık 2015 Cumartesi

Satış Ortaklığı: Çiftçi Yöntemi ve Teknikleri


Satış ortaklığında 2 farklı kazanç yöntemi bulunmaktadır. Bunlar, çiftçi ve avcı kazanç yontemleri. Bu yazımda çiftçi kazanç yöntemini ve tekniğinden bahsedeceğim. 

Çiftçi yönteminin temeli olabildiğince az para harcayarak kalıcı içerikler oluşturmaktır. Olabildiğince az diyorum çünkü bazen domain vs. alırken az da olsa para harcamanız gerebilir. Kalıcı içerikler diyorum çünkü çiftçi yönteminde yazdığınız yazılar internette kalacaktır. Bundan yıllar sonrada olduğu yerde duracak ve belki size o zaman bile para kazandıracaktır.


Çiftçi kazanç yöntemlerinden ilki bir siteye sahip olmaktır. Bu paralı bir site (domain alıp) ve ya bedava bir blog olabilir. Bedava site/blog açmak için blogger, wordpress ve blogcu sistemlerini kullanabilirsiniz.

Bir site/blog kurduktan sonra satış yapabilmek için google da üst sıralarda çıkmanız gerekmektedir. Bunun için yapmanız gerekenler;
  • SEO öğrenmek: SEO yani Search Engine Optimization(Arama Motoru Optimizasyonu) sizin google da üst sırada çıkmanız için gereken 1 numaralı araç. SEO ile ilgili internette ücretsiz bir çok bilgi ve araç bulabilirsiniz.
  • Özgün içerik: Olmazsa olmazlardandır. Google robotları sitedeki içeriklerin özgün olup olmadığını internetteki diğer içerikler ile karşılaştırıp karar verir. Eğer içeriğinizi kopya olarak işaretlerse o yazınız indexlenmez, yani google da çıkmaz.
  • Düzenli içerik paylaşma: Sadece özgün yazı yazabilmek yeterli değil bu yazıları düzenli olarak yazmalı ve paylaşmalısınız. Özellikle yeni açtığınız bir site veya blog da her gün yazı paylaşmaya dikkat etmelisiniz. İçerik sayınız belli bir sayıyıy geçtikten sonra bunu azaltıp haftada 3 ve daha sonra haftada 1 yapabilirsiniz. İçeriğiniz çok ve googleda da üst sıralara çıktıysanız zaten az paylaşım yaptıysanız bile çokça ziyaretçi alacaksınız.
  • Backlink: Kaliteli backlinklere sahip olmalısınız. Backlink nedir? Kısaca bahsetmek gerekirse backlink başka site-blog-forumlardan kendi sitenize olan linklerdir. Büyük site-blog-forumlardan kendi sitenize yönlendirdiğinizde ziyaretçi sayınız da artacaktır. Aynı zamanda google motorları sosyal ağlardan gelen backlinklere de çok önem verir. Bunun için site ve bloglarınız için bir facebook, twitter vs... hesabı oluşturmayı ve içeriklerinizi burada da paylaşmayı unutmayın.
Diğer bir çiftçi yöntemi forum ve sosyal ağlarda paylaşım yapmaktır. Forumlarda paylaşım yaparken;
  •  Ürünü tanıtmak için bir yazı paylaşacaksınız ama çoğu forum bu tarz içeriklere izin vermez ve siler. Bunu önlemek için yararlı bir yazı yazmalısınız. Yani direk üründen bahsetmek yerine konuyla ilgili bir yazı paylaşmalısınız. Örneğin; zıplamanızı arttıracak bir eğitim setinin satış ortaklığını yapacaksınız. Öncelikle bu seti almak isteyebilecek topluluğa hitap eden bir forum bulmalısınız. Tabi ki bu spor ile ilgili bir forum olacaktır. Ardından zıplama antrenmanı ile ilgili bilgiler paylaşın, yapmanız gereken ve yapılan yanlışlardan bahsedın ardından da bu ürün sayesinde daha kısa sürede daha yükseğe zıplayabileceklerini söyleyerek ürünün tanıtımını yapın ve satış ortaklığı linkinizi ekleyin.
Sosyal ağlarda paylaşım yaparken;
  • Bunun için takipçisi bol olan bir hesaba-sayfaya-gruba ihtıyacınız var. Eğer elinizde böyle bir hesap varsa oradan ürün ile ilgili kısa bir bilgi vererek ve neden bu ürüne ihtiyaçları olduğunu açıklayıp paylaşabilirsiniz.
Üstteki iki yöntemi açtığınız site ve bloglarınızın tanıtımını yapmak ve backlink kazanmak için de kullanabilirsiniz.

Ayrıca satış ortaklığını yaptığınız ürünlerin gerçekten işe yarayıp yaramadığını iyi araştırın ve mümkünse kendinizde alıp kullanın veya internetten araştırabilirsiniz. Eğer işe yaramayan bir ürün satarsanız ürün geri iade edilebilir ve size olan güven de sarsılır.

Bunlar sadece genel ve temel bilgiler fakat satış ortaklığı çiftçi yöntemi ile ilgili daha detaylı bilgiler de mevcut. Bu bilgileri "Goomass Eğitim Setinde" bulabilirsiniz. Bu set tamamen deneyimlerle hazırlanmış en iyi satış ortaklığı setidir. Ayrıca yanında seo kitabı, yazı yazarak para kazanma ve daha bir çok hediye ürün veriyor. Kısaca ürünü bedavaya alıyormuş gibi oluyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder