15 Kasım 2015 Pazar

Google Adsense Kaydınızın Onaylanması için 2 Tüyo..!

google adsense

Bu yazıyı okuyorsanız zaten adsense hakkında araştırmanızı yapmış ve kaydınızın kabul edilmesinin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz demektir. Eğer henüz adsense hakkında genel bilgilere bakmadıysanız buraya tıklayarak konuyla ilgili yazımı okyabilirsiniz. 

Çok katı ve ayrıntılı politikaları nedeniyle adsense kaydının onaylanması çok zor. Bu politikalar her ne kadar hem reklam vereni hem de yayıncıyı korusa da kaydın onaylanması durumunda bu şekilde zorluk çıkarıyor. Peki kaydınızın daha çabuk onaylanması için neler yapabilirsiniz?




1- Adsense Politikalarını Öğrenin

 

Bu konuda araştırma yaptığınızda çoğu yerde bundan bahsedildiğini görürsünüz. Sizden gidip politikalarının tamamını kelimesi kelimesine ezberlemeniz istenmiyor. Yapmanız gereken bu politikaların tamamını bir kere okumak ve neyi yapıp neyi yapmayacağınızı bir yere kısa kısa not almak. Daha sonradan bu notlara göz gezdirerek kontrollerinizi yapabilirsiniz. Google Adsense politikalarını okumak için tıklayın.

2- İçerik


Adsense kaydınızın onaylanması için belli bir içerik sayısı yoktur. Bu 10 da olabilir 30 da. Burada önemli olan yazılarınızın özgün ve kaliteli içeriğe sahip olmasıdır. Örneğin;

2013 yılında, blog yazmaya yeni başladığımda bitkisel sağlık ile ilgili bir blog açmıştım. Bu blogumun adsense kaydının onaylanması için 30 gönderiyi geçmesi gerekmişti. Fakat şuan yazmaya devam ettiğim Sokak Kedisi adlı blogumda 12. gönderiden sonra adsense kaydım onaylandı. Yani önemli olan yazılarınızın özgünlüğü, kalitesi(SEO'ya uygunluk vs.) ve okuyucuya yarar sağlayıp sağlamadığı... Google her zaman okuyuculara yarar sağlayan ve kaliteli içeriğe sahip blog ve sitelere kolaylık sağlamıştır. Sizin asıl yakalamanız gereken de bu.

İyi Kazançlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder