21 Kasım 2015 Cumartesi

Niş Pazarlama Nedir? Niş Pazarlar nasıl keşfedilir?

niş pazar

Niş pazarlama, İngilizce de "Niche Marketing" ya da "Focused Marketing" yani "Odaklanılmış Pazarlama" olarak geçer. Belli bir gruba özgü ihtiyaçların bulunması ve bu ihtiyaçların henüz karşılanmamış olduğu dar alanlı bir kitleye odaklanılmış pazarlama stratejisidir. Kısaca "Potansiyel alıcısı olan ve henüz doygunluğa ulaşmamış alanlara yoğunlaşan pazarlama stratejisi" diyebiliriz.

Özellikle satış ortaklığında kazanç sağlamak için araştırma yapmak zorunluluktur. Sadece rastgele bir ürün seçip satış yapmaya çalışmak sadece zaman kaybıdır. Bu yüzden iyi bir araştırma yapmalısınız. Bu araştırma sırasında da Niş Pazarlara ulaşmaya çalışmalısınız.


Neden Önemlidir?


Niş pazar, satış ortaklığı için hayati öneme sahiptir. Şöyle ki bunlar henüz keşfedilmemiş altın madenleri gibidirler. O piyasaya yönelik ürün tanıtımlarına henüz yoğunlaşılmamıştır yani kısa sürede üst sıralara çıkıp satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca belli bir kitleye odaklandığınızdan ziyaretçilerinizin tümü potansiyel bir alıcıdır ve satış ortaklığı yaptığınız ürünle ilgilidirler. Bu sayede ziyaretçi - satış oranınızda yükselecektir.

Peki Niş Pazarlar Nasıl Bulunur?


Bunları keşfetmek için bazı stratejiler mevcut. Fakat bunlardan daha sonra bahsedeceğim. Şimdilik niş pazar bulmanın temel mantığına değineceğim.

Niş pazar bulmanın en basit yolu kendinizi müşterinin yerine koymaktır. Nasıl mı? Sonuç olarak siz de bir bireysiniz ve bazı talepleriniz vardır. Şimdi durun ve etrafınıza bakın. Masanızın üzerinde, odanızda neler var? Satın almış olduğunuz ürünlere göz  gezdirin ve sizin gibi bunları satın alan veya almak isteyen bir grup insan düşünün. İşte bu grup bir niş pazarı temsil eder. Bu şekilde potansiyel pazarları keşfedebilir ve bununla ilgili bir satış programı bularak kazanmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca GooMass Eğitim Setini alarak içerisinde bulunan "Niş Pazar Avcısı" eğitim kitabı ile de nasıl daha fazla niş pazar bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz.


Bol Kazançlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder