15 Kasım 2015 Pazar

Google Adsense Nedir? Adsense Hakkında Genel Bilgi

adsense

Google Adsense nedir? Ne kadar kazandırır? Hepsini bu yazıda öğreneceksiniz. İlk olarak Google Adsense googlenin reklam platformudur. Blog ve sitelerinizde reklam göstererek para kazanabilir veya kendiniz ürününüzün veya sitenizin vs de reklamını yapabilirsiniz. Piyasadaki site ve bloglara reklam veren platformlar içinde Adsense en güvenilir olandır. Fakat güvenilir olmasının sonucu olarak kayıt olmak çok zordur çünkü çok katı ve detaylı bir politikaya(kurallara) sahiptir. Bu katı politikanın nedeni hem reklam vereni hem de yayıncıları korumakdır.

Google Adsense hesabı aynı zamanda Youtube videolarından para kazanmak isteyenler için de gereklidir çünkü youtube hesabınızı bir adsense hesabına tanıtmanız gerekir ve kazandığınız paralar da adsense hesabınız üzerinden görünür.


Google Adsense Ne Kadar Kazandırır?

 

Adsense ile ne kadar kazanacağınız site\blogunuzun aldığı hite ve içeriğine göre belli olur. Eğer çok hit(ziyaretçi) alan - günlük binlerce - zaten ciddi paralar kazanabilirsiniz fakat orta düzeyde bir siteniz var ve günlük hitiniz çok değil ise işiniz biraz daha zor. Bu durumda olsanız bile yinede para kazanabilirsiniz ama daha fazla efor sarf etmeniz gerekecektir. Yapmanız gereken blog\sitenizi sürekli güncel tutmak(günlük yazılar paylaşarak) ve bu yazılarınızın özgün ve kaliteli içeriğe sahip olmasına özen göstermenizdir. 

Daha fazla kazanmak için tek bir dair bloglar açın. Eğer karma\bir çok farklı konuya değinen bir siteniz var ise reklamlar her zaman okuyucunun ilgisini çekmeyebilir ama tek bir konu üzerine yazılmışsa -örneğin: basketbol ile alakalı bir site\blog- orada o konu ile ilgili reklamlar gösterilecek ve okuyucunun dikkatini daha fazla çekecektir.

Ayrıca reklamlarınızın site içerisindeki konumu da çok önemlidir. Reklamların yerleşimine göre tıklama oranlarının değiştiği reklam uzmanları tarafından kanıtlanmıştır. Bu konuya başka bir yazımda daha geniş değineceğim.

İyi Kazançlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder